Europa 2 - Maxximum muziky

Ľudia si po dopozeraní nového seriálu One Day chcú pýtať od Netflixu peniaze na terapiu

Na Netflix pred pár dňami dorazil seriál One Day, ktorý sa okamžite stal hitom. Fanúšikovia ho „zhltli“ za jeden deň, no ich entuziazmus po dopozeraní vystriedala úzkosť, práve preto si od Netflixu chcú pýtať peniaze za ujmu na psychickom zdraví, píše portál ladbible.com.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ak sa ti názov seriálu, postáv alebo samotný dej zdá povedomý, nemýliš sa. Ide totižto o adaptáciu rovnomenného knižného diela One Day z roku 2009. O dva roky po vydaní vznikol aj film, v ktorom si hlavnú postavu Emmy Morleyovej zahrala Anne Hathaway. Nový seriál si síce zanechal pôvodný dej, avšak vzhľadom na to, že sa skladá zo 14 epizód, vošlo sa doň viac ako do filmu. Nasledujúce riadky čítaj len v tom prípade, ak ti nevadia spoilery.

Dej nám hovorí príbeh dvoch mladých ľudí, Emmy Morleyovej a Dextera Meyhewa, ktorí sa náhodne stretli na večierku 15. júla 1988. Okamžite medzi nimi prebehla iskra, avšak nič sa medzi nimi nestalo. Seriál nám po epizódach servíruje, ako sa životy týchto dvoch dejú a prelínajú – každá epizóda sa odohráva 15. júla, avšak vždy v iných rok. A tak môžeme sledovať, ako sa Emma a Dexter menia. Zároveň sa im menia aj životy, no napriek všetkému, dobrému i zlému, zostávajú aj naďalej najlepšími priateľmi.

V niektorých častiach budeš voči Dexterovi cítiť nenávisť, inokedy ľútosť a niekedy s ním budeš dokonca súcitiť a priať mu, aby to pre neho nakoniec všetko dobre dopadlo. A presne to isté budeš cítiť pri sledovaní Emminej postavy. Ako to nakoniec dopadne? Spoja sa im životy a vyjde konečne ich láska na povrch alebo každý skončí s niekým iným? To ti neprezradíme, ale povieme ti jedno – priprav sa na brutálny emocionálny kolotoč.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach