Europa 2 - Maxximum muziky

Psychológ Aleš Bednařík: Vzťahy zo zamilovanosti dokážu existovať zhruba rok, potom je to o tvrdej práci

Valentín by mali oslavovať aj single ľudia! Tento fakt potvrdil aj psychológ Aleš Bednařík, ktorý prijal pozvanie k Trom prasiatkam. S chalanmi si zaspomínal aj na jeho pôsobenie v show Ruža pre nevestu, kde musel zvládnuť 20 žien naraz.

Ako to vôbec zvládal? „Pravdupovediac, sám som bol zo seba prekvapený, ako som to zvládal,“ priznal. Povedal však, že to bolo pre neho iné, pretože vo svojej práci je zvyknutí na to, že ide všetko podľa neho, tu sa však musel prispôsobovať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Možno si to ani netušil, ale podľa vône a pachu sa dá nájsť partnera. Keď nám niekto vonia, znamená to, že je s nami geneticky kompatibilný, čo znamená, že v nejakej časti genetickej sekvencie má iný imunitný systém. „To je tá hra prírody, ktorá dáva dokopy ľudí s rôznymi imunitnými systémami, čo má za následok, že potom je potomok následne viac odolnejší voči vírusom a baktériám,“ priblížil Aleš.

Taktiež priblížil, že na ľudí reagujeme podľa kľúčov, ktoré máme geneticky dané, napríklad, pozeráme sa na to, akú má postavu, či je pre nás ten druhy fyzicky príťažlivý presne podľa našich kritérií. Na toto všetko sú štúdie, ktoré toto všetko potvrdzujú. Ďalšou zaujímavosťou je, že NEEXISTUJE ideálna kombinácia dvoch ľudí. Avšak, ak si dvaja ľudia padnú do oka a na prvý pohľad sú nekompatibilní, je možnosť, že im to bude fungovať. Len na tom musia zamakať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Reč však padla aj na slobodných ľudí. Chalanov totižto zaujímalo, prečo je v súčasnosti toľko ľudí single. „Veľkým konkurentom tomu, aby sme zostali vo vzťahu, sú sociálne siete. Neustále tam vidíme potenciálnych partnerov, ktorí sa nám zdajú lepší, ako tí aktuálni,“ prezradil náš dnešný hosť. Taktiež povedal na plné ústa to, pred čím mnohí možno zatvárajú oči. Aj tí, ktorí sú v páre, si aj napriek tomu vypisujú s inými. Dôvodom je to, že chcú mať niekoho v zálohe.

Čo je druhým konkurentom vzťahu, či je polyamória reálna a či je sex až po svadbe dobrá voľba, sa dozvieš v najnovšej epizóde podcastu Tri prasiatka, ktoré ti prinášajú Horalky, ktoré predstavili najväčšiu inováciu tvojich obľúbených Horaliek od roku 1965. S arašidovým maslom a ďalšími vychytávkami!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach