Europa 2 - Maxximum muziky

Mark Dann vydáva nový singel, ktorý ašpiruje na hit tohto leta!

Slovenský hudobný producent a hitmaker Mark Dann dokazuje každou svojou skladbou, že aj na Slovensku sa dá robiť hudba svetových rozmerov. Z jeho 10 doterajších vydaných songov sa až 8 z nich objavilo v rebríčku medzi najhranejšími skladbami v našich rádiách.

Minulý rok podpísal zmluvu s nemeckým hudobným vydavateľstvom a tiež odohral svoj prvý mega koncert pred 25 000 davom na festivale ako predskokan jednej z najlepších hudobných skupín súčastnosti – Imagine Dragons.

Po poslednom, veľmi úspešnom hite, Love me now sa Mark pripomína s ďalšou skladbou. A keďže k nám do štúdia chodia samí talentovaní ľudia, výnimkou by nemohol byť ani spomínaný Mark Dann, ktorý zavítal ku Becce.

Vypočuj si rozhovor s Markom Dannom

Za novinkou sa skrýva viac, ako len skladba na tancovanie

Nový track od Marka Danna Cry je viac ako len tanečná popová skladba. Mladý producent na nej pracoval posledný polrok. Singel Cry je určený všetkým, ktorí zažili zlomené srdce. Sám Mark priznáva, že táto skladba nemusí by láska na prvé počutie. „Je to môj odkaz, ktorý sa vám dostáva pod kožu každým novým počutím. Je inšpirovaný mojím životom a rozchodom, ktorý som v minulosti prekonal. Bol to môj spôsob, ako sa s ním vyrovnať,“ priznal.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nápad vznikol počas Markovho dlhého letu

„Zrazu mi napadla melódia, ktorá mi prišla veľmi chytľavá, a tak som si ju hneď nahral do diktafónu v telefóne. Nemohol som ju dostať von z hlavy a hneď po návrate som na nej začal pracovať,“ priblížil vznik skladby.

Mark je známy tým, že v každej svojej skladbe dáva priestor na spoluprácu vždy novým talentovaným vokalistom a spevákom. „Baví ma objavovať nové spevácke talenty, ktorých máme na Slovensku veľmi veľa. Mnohokrát sú to ľudia, ktorí s nahrávaním v štúdiu nemajú veľa skúseností, a preto spolupráca s nimi môže byť niekedy náročnejšia. V novinke Cry som ten správny hlas hľadal veľmi dlho a počas celého procesu som vyskúšal až 6 rôznych typov hlasov,“ priznal.

Nakoniec v skladbe spievajú dvaja vokalisti. Jedným z nich je Benjamín Matlák so svojim umeleckým menom SOHO. „Benny brigáduje ako pomocný technik v štúdiu, kde chodím nahrávať. Netušil som, že vie spievať a už vôbec nie, že práve on bude môj ďalší objav v novej pesničke. Na pomoc pri zvyšných vokáloch som si zavolal Roba Pappa. Obaja majú veľmi podobnú farbu hlasu a preto nie je počuť, že v pesničke spievajú dvaja rôzni speváci,“ objasnil.

Text písal samotný Mark v spolupráci s Giovannim Riccim a celá skladba sa nahrávala v Basement štúdiu v Prešove, kde sa o finálny zvuk (mix a mastering) ako pri väčšine Markových hitov postaral Randy Gnepa.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach