Europa 2 - Maxximum muziky

Umelec a producent Mark Dann: Kvôli Andrejovi Dankovi som si zvolil umelecké meno

Len pred pár dňami vydal svoj najnovší singel Cry, ktorý ašpiruje na hit tohto leta, a teraz sa posadil do Bekimovho horúceho kresla. Reč nie je o nikom inom ako o producentovi Markovi Dannovi, pre ktorého bol rok 2023 mimoriadne úspešný. Nielenže podpísal zmluvu s nemeckým vydavateľstvom, ešte aj odohral set pred 25-tisíc ľuďmi. Keď sa dozvedel, že bude hrať pred takou masou ľudí, musel to veľmi dlho predýchavať, priznal u Bekima.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Aj napriek tomu, že v súčasnosti pôsobí ako producent, songwriter a DJ, s hudbou začal už v útlom veku. „Začalo to tým, že som raz na Vianoce dostal malý hračkársky klavír, ktorý mal štyri klávesy,“ priblížil. Potom si do neho začal „ťukať“ a tento klavírik sa stal jeho najobľúbenejšou hračkou, čo si jeho rodičia všimli po tom, ako sa naučil hrať pesničku Medveďku daj labku, aj keď ho to nikto cielene neučil.

Spočiatku však hrával len pre svojich kamarátov a rodinu. „Nikomu som nepovedal, že som klavirista, bol som taký hanblivý chlapec, ktorý hrával zavretý v izbe,“ dodal. Zároveň o sebe v rozhovore prezradil niečo, o čom možno jeho fanúšikovia ani netušili. „Čo zoberiem do ruky a dáš mi na to dva dni, naučím sa na to hrať,“ priznal na margo svojho talentu.

Vypočuj si najnovšiu epizódu podcastu Bekimovo horúce kreslo, ktoré ti prinášajú Horalky, ktoré predstavili najväčšiu inováciu tvojich obľúbených Horaliek od roku 1965. S arašidovým maslom a ďalšími vychytávkami! V rozhovore sa dozvieš odpovede aj na tieto otázky, tak neváhaj a počúvaj!

  • Aký je jeho najlepší zážitok z koncertu alebo festivalu?
  • Využil svoj hudobný talent pred nejakým dievčaťom?
  • S ktorými slovenskými umelcami spolupracuje?
  • Ako vznikol jeho nový singel Cry?
  • Ako vznikla jeho umelecké meno Mark Dann?
  • Aké zvláštne video sa mu podarilo natočiť
  • Ako hodnotí hudobnú scénu na Slovensku?
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Všetky epizódy nájdeš na podmaz.sk alebo vo svojej podcastovej aplikácii. Ak chceš však vidieť, ako to u nás v štúdiu počas rozhovoru vyzerá, klikaj na náš YouTube kanál, kde taktiež nájdeš všetky rozhovory a mnoho ďalšieho. Bekimovo horúce kreslo môžeš počúvať aj live, a to každý piatok od 13:00 hod. len na Europe 2!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach