Europa 2 - Maxximum muziky

Nechcem vzťah, iba sex. Som žena a ľudia na mňa preto čudne pozerajú

„Mám 29 rokov a nemám záujem o vzťah, ale chcem byť sexuálne aktívna. Zdá sa mi, že je normálne, že muži chcú často len sex. Ale keď to isté chce žena, vždy sa nájde niekto, kto má k tomu nejaký negatívny postoj. Aj moji priatelia ťažko chápu a akceptujú, že hľadám len fyzický pôžitok a nemám záujem o žiadny romantický vzťah. Mám pocit, že som divná, že chcem len sex, bez akýchkoľvek romantických citov.“

Poznáš niekoho, kto by sa v tom našiel, alebo si sa dokonca spoznala?

Platí pravidlo, že pravidlá neplatia

Nie, žena nemusí mať nevyhnutne romantické city, ak má s niekým sex. Neexistuje žiadne takéto pravidlo. A nie je na tom nič zlé ani nenormálne.  Problém nastane v momente, keď sa ten druhý zamiluje a pokúsi sa vzťah posunúť a zapojiť city. Vtedy je lepšie vycúvať a hľadať ďalej niekoho, kto chce to isté. Nikomu tak nezraníš city ani nikomu nedáš falošnú nádej a dostaneš presne to, čo chceš – len sex.

Prečo teda dostávame od okolia zmätené signály?

Okolie sa do všetkého montuje najmä vtedy, keď ide práve o ženy. Od tých sa často očakáva, že budú akési nežné a romantické a zároveň démonky v posteli. V spoločnosti existuje určitá miera nesúhlasu so sexom bez lásky. Vždy sa dá viac a ľahšie „odpustiť“ mužom ako ženám. Preto je potrebné neustále opakovať, že sex nie je niečo, čo by bolo potrebné neutralizovať inými vecami, napríklad citmi, aby bolo dobré alebo čo i len prijateľné.

Na to, aby bol sex v poriadku, nepotrebuješ lásku ani vzťah. Byť sexuálne aktívna je v poriadku, pokiaľ sa k tejto aktivite správaš rozvážne, teda dbáš na to, aby si chránila seba, ale aj ostatných a ich pocity.

Existuje ale jedno ALE

Pri sexe bývame veľmi zraniteľní a nič nie je čiernobiele. City a pocity sa totiž s plynúcim časom menia. Niekedy na začiatku nechceme žiadny vzťah alebo hlboké city, ale neskôr sa tieto pocity vyvinú a potom si uvedomíme, že to, čo sme chceli, sa zmenilo. Jednoducho sa ti môže stať, že sa nechtiac namotáš. Kým sa teda vôbec pustíš do nezáväzného sexu, je dobré zvážiť, či sa dokážeš vyrovnať s nepredvídateľnými zvratmi a akceptovať ich bez toho, aby si ublížila sebe alebo niekomu inému…

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach