Europa 2 - Maxximum muziky

Rozchodová skladba trochu inak: Talentovaný Alan Murin ti rozpovie príbeh, ako ju stále miluje

Výnimočný slovenský hudobník Alan Murin sa do pozornosti verejnosti dostal už viackrát skvelými skladbami, v ktorých prezentuje moderné svetové trendy, dotýka sa rôznych oblastí a ukazuje svoju unikátnosť či už ako spevák a skladateľ, alebo producent.

Hudbe sa venuje od svojich 15 rokov a teraz vydáva svoj nový singel Still Love You, ktorý nahral spolu s rumunskou speváčkou Iova v produkcii Serbana Cazana. „Rozchodová“ novinka je v úplnom protiklade s tradičnými piesňami tohto typu. Vypočuj si novinku, ktorá ťa chytí za srdce, no zároveň roztancuje.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Základy novinky položil Alan Murin pred takmer dvoma rokmi, krátko po príchode z Ameriky. Vtedy sa mu podarilo zaujať a otvorili sa mu dvere do presláveného produkčného domu v Rumunsku. Zatiaľ, čo sa umelcovi stále viac a viac darilo v hudobnej tvorbe, v súkromí to až tak ideálne nebolo.

„Do Rumunska som nešiel s príliš konkrétnymi očakávaniami, ale vedel som, že sa na to veľmi teším. Bola to prvá cesta za hudbou do zahraničia, ktorá bola na vyššej úrovni. Vedeli sme, s kým ideme robiť, kam ideme robiť a čo zhruba ideme robiť,“ hovorí o ceste za singlom Alan Murin. Kľúčovú úlohu zohral Serban Cazan, ktorý spolupracuje s umelcami ako napríklad Rita Ora.

„Na Serbanovi sa mi páčilo, že má jednu špecifickú vlastnosť – dokáže z umelca vytiahnuť to najlepšie. Vďaka tomu dokáže vykresať ten pomyselný diamant zo suroviny, ktorá mu prikráčala do štúdia a nesnaží sa tam dávať svoje veci. Hovorí sa, že dobrý spolupracovník dokáže spolupracovať tak, aby veci fungovali a výborný spolupracovník dokáže ustúpiť tak, aby všetci v miestnosti vedeli dať zo seba to najlepšie,“ nešetril chválou Alan.

Bolesť z rozchodu pretavili do tanečnej skladby

Serban Cazan, uznávaný producent a skladateľ zoznámil Alana v Rumunsku so speváčkou Iovou. Už pri prvej otázke: „Čo ideme robiť?,“ sa umelci zhodli na nápade pretaviť smútok z rozpadu vlastných silných partnerských vzťahov do piesne Still Love You.

Tá si na svoje vydanie počkala takmer dva roky, no čakanie stálo za to. „Skladba je zrkadlom boja so sebou samým, ale aj túžbou po nájdení skutočného ja,“ hovorí Alan Murin. Ten v novinke otvára skryté rany a priznáva hĺbku svojej lásky a sklamania z nej. Spoluprácu označuje ako neuveriteľnú, spontánnu až kúzelnú. „Bolo príjemné počuť od Serbana, že aj pre neho to bola výnimočná spolupráca. Dohodli sme sa, že ešte budeme robiť spolu aj na ďalších veciach,“ dodal spevák.

Tlačová správa

Svoj príbeh má aj samotný videoklip. Hoci už pred časom existovala verzia videoklipu, ktorá bola doteraz najdrahšia v produkcii pre Alana Murina, svetlo sveta neuzrie. Skladbu Still Love You sprevádza videoklip z dielne Anze Scrubeho, známeho vďaka choreografiám a stage dizajnu pre Chrisa Browna. „Jednu, moju, časť sme nakrúcali počas výletu do Los Angeles. Sú tam teda zábery plné teplého slnečného svetla, ulíc, pobrežia… Druhú, Iovinu, pre zmenu v zimných, horských pohľadoch v Ljubljane v Slovinsku,“ prezradil Alan Murin.

Alan Murin a Iova v Still Love You spoločne vedú poslucháča cestou prebdených nocí a nenaplnených predstáv. Dynamiku skladbe dodávajú zážitky a tempo nabáda na precítenie emócie, ktorú do skladby autori vniesli.

Zo spoločnej novinky je cítiť vďačnosť za všetko, čo im ich vzťahy priniesli a hoci by sme v takomto prípade očakávali klasickú pomalú rozchodovú skladbu na vyplakanie, pri počúvaní tejto novinky sa vám bude chcieť tancovať. „To, čo ma robí ako umelkyňu jedinečnou, je spôsob, akým vnímam hudbu a ako ju doslova počujem vo svojej hlave, ako ju môj mozog chápe a ako ju cíti moje srdce. Odtiaľ to prichádza prirodzene: Texty, koncept a príbeh,“ hovorí rumunská speváčka Iova .

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach