Europa 2 - Maxximum muziky

Kedysi žil na ulici, teraz vytvára vtipné videá a nádherne spieva: Spoznaj Alexa Warrena

Alex Warren je americký spevák, skladateľ a tvorca komediálnych videí na YouTube. Narodil sa v Carlsbade v Kalifornii a detstvo trávil jazdením na skateboarde, počúvaním hudby a zdieľaním najrôznejšieho obsahu na Instagrame a TikToku.

Skúseným sprievodcom hudobným svetom mu bol jeho otec, nadšený fanúšik rockovej hudby. Práve od neho dostal Alex prvú gitaru. Spoločne obdivovali Linkin Park, Train, Coldplay a ďalšie podobné kapely. Keď Alexov otec zomrel na rakovinu obličiek, jeho matka prepadla alkoholu a musela sa liečiť z drogovej závislosti. Mladík opustil domov, žil na ulici a prespával v autách svojich kamarátov.

V roku 2020 sa Alex Warren stal moderátorom reality show Next Influencer, ktorá bola vysielaná na YouTube. Jej cieľom bolo nájsť ďalšiu veľkú hviezdu sociálnych médií. Zhruba v rovnakom čase aktívny mladík vstúpil aj do projektu The Hype House. V kolektíve tiktokových nadšencov a influencerov so sídlom v Kalifornii vytvára Alex video obsah na sociálne siete dodnes. Ohlas teenage tvorcov predvlani využila spoločnosť Netflix, ktorá o The Hype House natočila populárnu sériu.

Prvú skladbu One More I Love You, kde opisuje svoje traumatické detstvo, vydal Alex Warren v roku 2021. Nasledovali single Screaming Underwater a Remember Me Happy. Druhý singel napísal deň po smrti svojej matky. Ich úspech Warrenovi vyniesol vydavateľskú zmluvu so slávnym Atlantic Records, kde debutoval v roku 2022 s piesňou Headlights. Aktuálny singel Before You Leave Me zverejnil pred troma týždňami a okamžite s ním prenikol do rebríčkov najpočúvanejších skladieb na Spotify.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach