Europa 2 - Maxximum muziky

Adam Pavlovčin dal von historicky prvý singel v slovenčine!

Adam Pavlovčin, známy aj pod umeleckým menom ADONXS, je spevák s hlbokým zamatovým hlasom a úradujúca československá Superstar z roku 2021. Adam bol doposiaľ známy iba svojimi anglicky spievanými pesničkami. Teraz štartuje ďalšiu etapu svojej hudobnej kariéry – nahral historicky prvú pieseň v rodnej slovenčine.

„Držať sa angličtiny bolo pre mňa niečo ako komfortná zóna. Navyše, v angličtine sa tvorcovi všeličo odpustí a za všeličo sa dá schovať‘. Rodný jazyk je o dosť precíznejší. Ale ja mám rád výzvy, a tak som prednedávnom celkom podľahol myšlienke, že chcem skúsiť písať v slovenčine. Najskôr som si povedal, že sa spojím so slovenskými textármi, ale nakoniec som začal písať sám. Po chvíli ma ten tvorivý proces začal náramne baviť, a tak počas krátkej doby vzniklo hneď niekoľko slovenských songov. Prvá z nich sa volá SÁM,“ opisuje Adam začiatok svojej slovenskej tvorby.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Bol som prekvapený, ako príjemne sa mi píšu slovenské texty, a to aj napriek tomu, že pre mňa je to určite náročnejšie, navyše je to úplne iná poloha ako tvorby, tak interpretácie,“ hovorí Adam Pavlovčin a dodáva: „Dosť som sa v tom našiel, a tak sa teraz budem venovať vyložene písaniu v slovenčine. Chcem sa do toho viac dostať, získať viac skúseností a zdokonaľovať sa.“

V rámci spolupráce s renomovaným režisérom Viktorom Taušom, ktorý v máji predstaví svoju snímku Amerikánka, aktuálne pracuje aj nad unikátnym „anti-klipom“, na ten si ale budeme musieť ešte chvíľu počkať.

„Ide o videoklip, kde vizuál popiera text, hudobný štýl skladby, jej rytmus aj náladu. Klip, ktorý ide doslova proti songu. Sám je takzvaná power balada – melancholická, silná, smutná. Je o individualizme, o stave samoty, ktorý nám môže v istej životnej etape vyhovovať, ale nie vždy v nej dokážeme naplniť svoj potenciál. Človek, keď má po boku niekoho ďalšieho a cíti podporu, môže sa podeliť o ťažké, ale aj šťastné chvíle. Keď ste sólo ako momentálne ja, tak máte síce viac času a priestoru na prácu, ale veľakrát sa tá osamelosť obráti proti vám. Anti-klip je naopak veľmi dynamický, dokonca svojim spôsobom aj tanečný. Našim cieľom bolo natočiť vizuál, ktorý zharmonizuje a odľahčí dramatickosť skladby,“ vysvetľuje ADONXS.

Vidieť ho naživo budeš môcť na viacerých miestach. Koncertov má požehnane

Nové slovenské skladby chce Adam predstaviť na mnohých koncertoch, ktoré ho tento rok čakajú. „Sezónu 2024 otváram svojim sólovým koncertom v rámci Prague Open Air na Scéne na Občanské Plovárne. Na ten sa extrémne teším a už teraz sa pripravujem so svojou kapelou, tanečníkmi a stage dizajnérom. Bude to úplne niečo iné, než som mal kedy možnosť predviesť na sólo koncerte. Predskokanom bude mladý umelec Tom Sean, ktorého mnohí poznajú zo seriálov Sex O’clock, Policie Hvar alebo filmu Sucho. Je to aj skvelý muzikant a hudobník. Keď som počul jeho skladby a demáče, bol som nadšený a som rád, že prijal moje pozvanie. S fanúšikmi sa stretnem aj na Colors Of Ostrava, kde mi zverili druhú najväčšiu scénu – Liberty Stage. A rozhodne sa teším aj na karlovarský filmový festival, kde tentoraz vystúpim 29. júna na legendárnom Mattoni Stage a na ďalšie koncerty, ktorých tento rok je požehnane, za čo som veľmi vďačný,“ hovorí mladý umelec.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach