Europa 2 - Maxximum muziky

Retro, ktoré ožíva: Éra štuchania na Facebooku je späť!

Na Facebook sa vracia milovaná i nenávidená funkcia Štuchnutie! Keď to zistil náš Samo zo Sketch Bros, okamžite išiel s touto informáciou do éteru. Avšak to, čo tým rozpúta, nečakal. Doslova v našej rannej show polarizoval spoločnosť na tých, ktorí to využívali ako nástroj na flirt a tých, ktorí to v živote nepoužili.

Samo patrí k tej druhej skupine ľudí a priznal sa, že on túto funkciu nikdy nepoužil a ani jeho nikdy nikto neštuchol. Aj napriek tomu, že štuchnutie nikdy nedostal, životnú partnerku si, našťastie, našiel. Ozval sa nám však poslucháč, ktorý pred 8 rokmi štuchol jednu dievčinu na Facebooku. Dopadlo to happyendom? Vypočuj si rannú show v podcaste už teraz!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podľa portálu businessinsider.com Gen-Z miluje novú funkciu. Tlačidlo štuchnutia technicky vzato nikdy nezmizlo, avšak pomaličky sa jeho používanie prestalo využívať. Meta oznámilo svojim používateľom, že zmena dizajnu tohto tlačidla zvýšila jeho používanie o 13-krát.

Spoločnosť Meta zároveň uviedla, že 50 % nových štuchnutí bolo od ľudí vo vekovej kategórii 18 až 29 rokov. Môže to byť spôsobené tým, že táto generácia bola v pôvodnom rozkvete tohto tlačidla ešte príliš mladá na využívanie Facebooku, uvádza spomínaný portál.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach