Europa 2 - Maxximum muziky

Kapela Medial Banana vydáva nový album s názvom More času a posiela klip k motivačnej titulnej skladbe

Obľúbená slovenská hudobná skupina Medial Banana vydáva svoj dlho očakávaný štvrtý štúdiový album s názvom More času, s ktorým rovno vyrazila na klubovú tour po Slovensku a Čechách. Po štyroch rokoch od ich posledného albumu sa kapela vracia s novým dielom, ktorým reaguje na nepohodu v spoločnosti a prináša im vlastnú pozitívnu energiu, dôležité posolstvá aj zaujímavé spolupráce.

Nový album obsahuje 13 nahrávok a 5 zaujímavých hostí z rôznych zákutí hudobnej scény. V rozhovore pre médiá členovia kapely odhalili, že proces tvorby a nahrávania albumu trval takmer štyri roky a nahrával sa v štúdiách Loft, SMT a The Wellders a mastroval u Audio Wizzards. Práca na albume bola organická a spontánna, pričom každý člen prispel svojimi nápadmi a kreativitou.

„Vydanie albumu More času mala kapela naplánované ešte na zimu 2023. Avšak cítili sme potrebu ho, čo najviac vyšperkovať a album mal tak dostatok času na dozretie, ako dobré víno,“ uviedol Peter Zajaček, jeden z členov a gitarista kapely.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Kapela si k vydaniu albumu pripravila aj pekný nový klip k motivačnej titulnej skladbe Raz bude to len príbeh. Tá najlepšie vystihuje myšlienku a tému celého nového albumu. O réžiu a produkciu videoklipu sa postaral ostrieľaný filmár Branislav Vincze.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na albume si môžeš užiť niekoľko skvelých spoluprác

Ako chalani vravia: „Tento album je oproti tomu predošlému menej experimentálny a trochu aj návratom k roots a k pôvodnému zvuku Medial Banana.“ More času sa teda nesie viac v duchu reggae, čo potvrdzujú aj zatiaľ tri vydané single: Niečo dobré, Sweet Reggae Music a No more war s hosťom z ukrajinskej kapely Mad Heads.

Na albume určite zaujme aj citlivá lovers rock pesnička Svet sa točí, na ktorej hosťujú Tamara Kramar a Boy Wonder. Na pesničke Dnešok je crazy, z ktorej cítiť smrad britskej ska-punk scény 80. rokov, sa predvedie Lasky z kultovej bratislavskej kapely Para a medzi hosťami na albume sa objaví najaktívnejší český MC a producent Cocoman.

Bratislavská formácia Medial Banana si na novom albume zachovala svoj charakteristický štýl, ktorý zahŕňa pestrú zmes jamajskej hudby ako reggae, ska, dancehall či dub ochutenú prvkami jazzu, funku a popu. Svojou tvorbou sa snaží posúvať hudobnú scénu vpred, prispievať k bohatstvu a pestrosti slovenskej hudobnej kultúry a odzrkadľovať súčasné sociálne a kultúrne trendy.

„Album More času je pre nás odkazom nádeje na lepšie časy a vierou v rozum. Dúfam, že ľudia v ňom nájdu silu a motiváciu nepodľahnúť v ťažkých chvíľach,“ vyjadril sa Pokyman, jeden zo zakladajúcich členov skupiny. Fanúšikovia sa môžu tešiť, ako ho naživo predstavia počas klubovej tour v mestách ako Trenčín, Trnava, Žilina, Vrútky, Prešov, Košice a nebude chýbať ani Bratislava či Brno a Praha.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach