Europa 2 - Maxximum muziky

Ženy, chcete sa zrelaxovať? Natrite si na pery mužský pot

Si žena a trápi ťa únava, nedajbože, psychické vypätie či výkyvy nálad? Ak si na jedno, alebo aj na všetky, odpovedala áno, máme pre teba riešenie. Avšak, nevieme, či ti bude po chuti. A to doslova.  Vedci z Univerzity v Pensylvánii a z Monell Chemical Senses Center v Philadelphii prišli na to, že vystavenie sa mužskému potu má na ženy značné psychologické a fyziologické účinky, píše sa na portáli penntoday.upenn.edu.

Ak si ženy natrú na pery kúsok mužského potu, môže to mať za následok zlepšenie nálady, zníženie napätia a taktiež aj upokojenie, resp. relaxáciu. Taktiež to má priamy vplyv na uvoľňovanie luteinizačného hormónu, ktorý ovplyvňuje dĺžku a načasovanie menštruačného cyklu, uvádza sa na portáli ďalej.

Pot na pery a všetko v pohode?

Výskumníci George Preti a Charles J. Wysocki získali extrakty z podpazušia mužských dobrovoľníkov, ktoré následne aplikovali na hornú peru 18 žien vo veku 25 až 45 rokov. Potom mali ženy počas šiestich hodín hodnotiť svoju náladu pomocou stanovenej stupnice. Výsledky ukázali, že ženy sa počas expozície cítili menej napäté a viac uvoľnené.

Keď sa túto informáciu dozvedeli naši Sketch Bros, okamžite sa to rozhodli pustiť do éteru! A navyše, máme to odskúšané… Ako to dopadlo? Dozvieš sa v podcaste!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Rannú show Sketch Bros si môžeš naladiť len v rádiu Europa 2, a to každé pracovné ráno od 6:00 hod. do 9:00 hod. Oliver a Samo ťa naladia na celý deň. Priprav sa na neuveriteľnú dávku zábavy, a to stále nie je všetko! Ak chceš vyhrať tričko Sketch Bros, môžeš sa zapojiť do ich pravidelnej rubriky Kloktanica, v ktorej hádaš, akú pieseň sa snaží náš Oliver vykloktať.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach