Europa 2 - Maxximum muziky

Alec Baldwin ešte v roku 2021 omylom zastrelil kameramanku. Svoj trest spozná už čoskoro

Hviezda Alec Baldwin čelil obvineniam po tom, ako ešte v roku 2021 omylom zastrelil kameramanku. Tragédia sa stala ešte v roku 2021 pri natáčaní filmu Rust. Zbraň na pľaci mala byť bez náboja, prípadne mala obsahovať len slepé náboje.

Takáto pištoľ sa v angličtine označuje aj pojmom „Cold gun“. Presne tento povel mal zakričať aj asistent réžie predtým, ako hercovi podal zbraň, informoval portál dennikn.sk.

Nepáči sa jej, že ju médiá vykresľujú ako monštrum

Okrem Aleca však bola obvinená aj 26-ročná Hannah Gutierrez Reed, ktorá mala do zbrane na pľaci vložiť „ostrý“ náboj. Po takmer troch rokoch, spoznala svoj trest – za neúmyselné zabitie poputuje do väzenia na 18 mesiacov, píše sa na portáli variety.com.

Obžalovaná na súde vo vyhlásení uviedla, že z celej situácie má zlomené srdce a mrzí ju to kvôli rodine zosnulej. „Som smutná z toho, ako z celej situácie robia médiá senzáciu a vykresľujú ma ako monštrum,“ uviedla Hannah ďalej, píše spomínaný portál. Zároveň požiadal súd, aby ju neposielal do väzenia a vyviazla len s podmienkou.

Hannah sa vo svojej obhajobe bránila tým, že keď začala na filme pracovať, bola mladá a naivná, no napriek tomu, brala svoju prácu vážne a robila ju najlepšie, ako vedela. A to aj napriek tomu, že nemala dostatok času, zdrojov či personálu. Zároveň priznala, že porota síce tvrdí, že má čiastočnú vinu na tejto hroznej tragédii, no práve toto pochybenie z nej nerobí monštrum, ale práve človeka.

Obžalovanej do karát však zrejme nezahralo, že prokurátorka Kari Morrisey v správe z minulého týždňa uviedla, že Hannah Gutierrez Reed nevykazuje žiadne výčitky svedomia a aj naďalej obviňuje iných. A to vrátanie herca Aleca Baldwina, ktorý stlačil spúšť, producentov i zdravotníkov, uvádza ďalej portál variety.com.

Alec svoj trest stále nepozná

Mnohí by si mohli myslieť, že odsúdením Hannah sa celá táto tragédia skončí. Opak je však pravdou. Alec Baldwin, ktorý je taktiež obžalovaný z neúmyselného zabitia, sa postaví pred súd už 10. júla, uvádza portál independent.co.uk. Hercovi, ktorý vo filme stvárnil hlavnú rolu a zároveň bol aj producentom, hrozí taktiež 18 mesiacov vo väzení a pokuta vo výške 5-tisíc dolárov.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach