Europa 2 - Maxximum muziky

Poznáme nominácie na NAJHORŠÍ FILM roka: Ktoré snímky zabojujú o Zlatú malinu?

Zlaté maliny už štyri desaťročia kontrujú prestížnemu udeľovaniu Oscarov. Výhrou v Zlatých malinách je soška postriekaná zlatou farbou, ktorá vyobrazuje malinu na filmovom páse, a ktorej hodnota je asi 4 eurá. Doteraz získal najviac „ocenení“ herec Sylvester Stallone s počtom 10 cien, nasleduje Madonna s 9 „výhrami“.

Tento rok získala najviac nominácií americká komédia Dolittle, v ktorej si zahral Robert Downey Jr. lekára, ktorý sa dokáže rozprávať so zvieratami, a taktiež poľská erotická dráma 365 dní. Obe snímky dostali 6 nominácií. O zlatú malinu „zabojuje“ i speváčka Sia, ktorá sa popri hudbe dala i na režírovanie. Tento rok vo februári odpremiérovala film Music a o mesiac neskôr si jej filmový počin vyslúžil nomináciu na najhorší film roka. Popri tejto snímke je nominovaný i strašidelný remake televízneho seriálu zo 70. rokov Fantasy Island. Päticu nominovaných filmov uzatvára Absolute Proof, ktorý má na svedomí podporovateľ Donalda Trumpa, Mike Lindell. Tento podnikateľ pomáhal bývalému prezidentovi USA pri šírení teórie o zmanipulovaných voľbách, čo bolo i námetom tohto filmu.

Nomináciu na najhoršieho herca získal okrem Roberta Downeyho Jr. (Dolittle) a Michellea Morrona (356 dní) i Adam Sandler (Hubie Halloween). Medzi najhoršie nominované herečky patrí Anne Hathaway (To poslední, co chtěl), Katie Holmes (Brahms: Chlapec 2), Kate Hudson (Music) či Anna-Maria Sieklucka (365 dní).

Kto povestnú Zlatú malinu získa, sa dozvieme už čoskoro. 41. ročník Zlatých malín sa bude konať 24. apríla 2021 ako pocta tomu najhoršiemu, čo filmový priemysel v roku 2020 ponúkol. Tak sme zvedaví!

Zdroj: wiki

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach