Europa 2 - Maxximum muziky

Z miliónovej kuchyne až k albumu – Skupina Morena vydáva svoju prvotinu

Skupina Morena je zoskupenie dvoch talentovaných žien – Dominiky Kavaschovej a Andrey Bučko, ktoré po spoločnom úspechu skladby Neviditeľná žena (video klip z kuchyne má už viac ako milión vzhliadnutí) či Diva vydávajú svoj prvý album s názvom Morena. Súčasne s predpredajom albumu vydávajú aj upravenú skladbu Jedna druhej riekla, ktorá je jednou z najznámejších slovenských riekanok. Samozrejme, že dostala od kapely Morena špeciálnu úpravu.

PREČO MORENA?

„Morena“ je divadelná inscenácia, ktorú v aktuálnom prevedení znázorňujú práve tieto herečky a speváčky v jednom, ktoré si vzájomne vymieňajú svoje povolania a jedna učí druhú hudobnému umeniu, druhá zasa hereckému. Samotná hra poukazuje na ženy, ktoré sú na prelome tridsiatky a riešia práve otázky, ktoré odpovede sú obsiahnuté v novom albume. „Počas procesu tvorby inscenácie MORENA v SND sa nám zapáčil spoločný tvorivý prúd a cítili sme, že skladby majú potenciál byť zaujímavé aj pre širšie publikum. Ľudia sa nás po predstavení začali pýtať, či nebudú niekedy skladby aj na nejakom CD, tak sme sa rozhodli, že spravíme aj spoločný hudobný projekt“, opisuje vznik nového albumu Dominika.

Hudbu a texty si dievčatá podelili podľa toho, ktorá pochádza z akého umeleckého prostredia. Dominika, ktorá je aktuálnou držiteľkou „OTA – Osobnosť televíznej obrazovky“ v kategórií herečka sa podieľala na skladbách viac textársky ako hudobne. Zatiaľ čo Andrea Bučko má za sebou viac speváckych úspechov, keďže vydala už tri autorské hudobné albumy (In the middle of…, Polarity, Escape) a jeden detský album.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach