Europa 2 - Maxximum muziky

Spevák Will.i.am predstavuje XUPERMASK, funkčný „sci-fi“ respirátor

Respirátor Xupermask bol vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Honeywell, je vybavený HEPA filtrom, zvukom a mikrofónom s funkciou aktívneho potlačenia hluku, LED osvetlením a taktiež pripojením Bluetooth 5.0. Will.i.am si pri vývoji tejto vychytávky na pomoc zavolal Joseho Fernandeza, ktorý sa realizuje v oblasti výroby kostýmov a vytvoril už oblečenie pre filmy ako The Amazing Spider-Man, X-Men United a The Avengers. Práve tento muž stojí za prvým prototypom futuristického respirátora.

Will.i.am po prvýkrát dostal myšlienku na výrobu takejto ochrany tváre v marci 2020, keď bol v Londýne a pripravoval sa na spiatočný let domov. Vtedy mu napadla myšlienka, že by nebolo odveci vymyslieť funkčný respirátor pre cestujúcich, keďže tie, čo sa bežne nosia, neboli pôvodne vytvorené na každodenné používanie. Ako sám vraví, neboli vyrobené pre ľudí, ktorí neustále využívajú technológie, slúchadlá či telefóny. Keď si chce človek dať dole rúško, vypadnú mu z uší slúchadlá. Taktiež chcel dať maske robustnú konštrukciu, keďže voľný strih je jedným z dôvodov, prečo sa ľuďom pri dýchaní zahmlievajú okuliare.

Xupermask bol vytvorený v dvoch farebných prevedeniach: bielo-sivo-oranžový a čierno-oranžový. Dá sa kúpiť v dvoch veľkostiach, príslušenstvo zahŕňa prenosné puzdro, trojmesačnú zásobu HEPA filtrov, náušníky a nabíjačku typu USB/C, ktorá zariadeniu zaručí až 7-hodinovú výdrž.

Xupermask bude uvedený na trh už zajtra (8. apríla) a jeho cena bude 299 dolárov. No nekúp to!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: hollywoodreporter

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach