Europa 2 - Maxximum muziky

Tieto celebrity sú zapísané v Guinessovej knihe REKORDOV. Čo nezvyčajné sa im podarilo?

Dwayne Johnson v januári 2017 spolu so svojím tímom vytvoril rekord v príprave najväčšieho vrstveného dipu. Toto jedlo sa v angličtine nazýva 7 Layer Fiesta Dip a pozostáva z guacamole, fazule, syru, paradajok, kyslej smotany, zelenej cibuľky a čiernych olív. Pochúťku vrstvili do 400-litrového akvária a trvalo im to približne päť hodín. Celé jedlo vážilo až 245 kíl a po zapísaní rekordu ho venovali organizácii, ktorá pomáha bezdomovcom. O toto prvenstvo však Dwaynov tím prišiel v januári minulého roku, kedy sa podarilo tímu Bush’s Beans urobiť takmer poltonový dip.

​Hercovi sa však podaril i iný rekord, a to v počte selfies za tri minúty. Vyhotovil ich 105, no nie je to také jednoduché, ako to vyzerá. Fotografie nesmeli byť rozmazané a museli byť na nich všetci. V roku 2018 ho však i v tejto „disciplíne“ porazil niekto iný. Jamesovi Smithovi sa takýchto selfies podarilo urobiť až 168.

​Ďalším rekordérom je Justin Bieber. Ten do roku 2018 držal rekord za video s najväčším počtom „nepáči sa mi to“, a to za jeho hit „Baby“. V súčasnosti má toto neslávne prvenstvo video „YouTube Rewind 2018“. Okrem toho mal Justin najnavštevovanejší kanál na YouTube, ako prvý dosiahol míľnik troch miliárd návštev. Taktiež sa stal najmladším sólovým umelcom, ktorého 5 albumov sa stalo #1 v Amerike. Jeho ďalším úspechom bolo, že v britskej hitparáde jeho hity „Love Yourself“, „Sorry“ a What Do You Mean“ obsadili v roku 2016 prvé tri priečky. Takýto úspech sa nepodaril ani takým legendám, ako boli Beatles či Elvis Presley.

​Beyoncé drží svetový rekord za počet cien Grammy, ktoré získala ako umelkyňa za jeden rok, za najviac nominácií na cenu MTV Video Music Award za video roka, spolu s Jay-Z majú rekord za najviac udelených cien Grammy, ktoré získal manželský pár. Beyoncé je tiež držiteľkou rekordných 79 nominácií na Grammy, v kategórii umelkyňa, z ktorých na sošku premenila až 24 z nich.

​Skupina BTS drží rekord za najsledovanejšie video na YouTube za 24 hodín vďaka piesni „Boy With Luv“, ktorá v období od 12. do 13. apríla 2019 získala úžasných 74 600 000 vzhliadnutí. V roku 2020 prekonala skupina svoj vlastný rekord videom „Dynamite“, ktoré 22. augusta 2020 dosiahlo až 101 000 000 pozretí. Skupina okrem toho drží na sociálnej sieti Twitter rekord za najväčší počet „retweetov“ a na TikToku za najrýchlejšie dosiahnutie míľnika „1 milión sledovateľov“ .

​Snoop Doggovi sa podarilo namiešať najväčší kokteil Paradise, ktorý obsahoval až 180 2-litrových fliaš ginu, 156 1-litrových fliaš marhuľovej brandy a 28 4-litrových džbánov pomarančového džúsu. Nápoj bol neskôr podávaný vo VIPke na hudobnom festivale BottleRock Napa Valley v Kalifornii.

​V roku 2013 vytvoril Eminem svetový rekord v najväčšom počte slov v piesni „Rap God“, ktorá trvala 6 minút a štyri sekundy a mala 1560 slov! Len v jednom 15-sekundovom segmente povedal raper 97 slov. Eminem ako sólový umelec je tiež držiteľom rekordu za najviac po sebe nasledujúcich albumov, ktoré v Amerike dosiahli #1. Mal ich až šesť!

​Pharrell Williams donedávna držal rekord za najdlhšie hudobné video. Tým sa v roku 2013 stalo jeho „Happy“, kedy skladba v slučke hrala viac ako 300-krát, v klipe účinkujú tanečníci a známe osobnosti. Rekord pokorila až kapela 21 Pilots minulý rok s videoklipom k piesni „Level of Concern“. Ten má neuveriteľných 177 dní, 16 hodín, 10 minút a 25 sekúnd.

​Ariana Grande má neuveriteľných 20 zápisov v Guinessovej knihe rekordov. V apríli 2019 napríklad zosadila z trónu Selenu Gomez a stala sa najsledovanejšou ženou na Instagrame. Sleduje ju až 210 miliónov ľudí. Nie je to však jediný rekord, ktorý speváčka prekonala. Ariana ako ženská sólo umelkyňa má tiež rekord za najstreamovanejšiu skladbu v Billboard Charts za týždeň za singel „Thank U, Next“ a najviac streamov zo Spotify za jeden rok za „7 Rings“.

​Futbalová hviezda Cristiano Ronaldo je najsledovanejšou osobou na Instagrame a má viac ako 260 miliónov sledovateľov. Jediným účtom, ktorý má viac sledovateľov, je samotný Instagram.

​Dojímavá pocta Vin Diesela zosnulému kolegovi Paulovi Walkerovi získala v roku 2013 najviac „lajkov“ zo všetkých príspevkov na Facebooku. Jeho príspevok sa stal najobľúbenejšou položkou na Facebooku, v tom období mal viac ako 8 miliónov lajkov.

​Herec Jackie Chan drží od roku 2012 rekord v počte kaskadérskych kúskov na žijúceho herca. Od roku 1972 sa objavil vo viac ako 100 filmoch a pri ich natáčaní utrpel množstvo zranení vrátane zlomenín nosa, lícnych kostí či zlomeninu lebky.

Zdroj: insider

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach