Europa 2 - Maxximum muziky

Česi pripravujú nový animovaný seriál o hovienkach, pozri si ukážky z HOVNAYS

Za mierne kontroverzným projektom Hovnays stojí animátor, scenárista a režisér animovaných filmov Cyril Podolský. Všetko prebiehalo v jeho vlastnej produkcii. Projekt vznikal „na kolene“, ateliérom bola spálňa, dielňami kuchyňa a obývacia izba.

Pripravovaný animovaný seriál priblíži osudy troch rodín hovienok. Jedna žije v zadku, druhá v suchom záchode a tretia v kríkoch. Jedného dňa sa stretnú v podzemí brnenskej kanalizácie, odkiaľ vyrazia na púť za bielou porcelánovou WC misou. Nikto z nich pritom nevie, či misa, o ktorej rozprával starý dedo Hovnays, naozaj existuje… Isté je, že v 10 dieloch seriálu, ktorý zaručene pobaví deti aj hravých dospelákov, sa budú diať nevídané veci. Bobays, Božena, Hugo, Kurt Puch a ďalší aktéri dobrodružnej cesty prehovoria známymi hlasmi Jaroslava Duška, Martina Dejdara, Lucie Vondráčkovej, Jána Rosáka, Pavla Lišku a ďalších hercov aj nehercov. Hudbou ich bude sprevádzať kultová skupina Tři sestry.​

Projekt vznikol minulý rok v auguste a za tri mesiace boli hotové prvé animované videá. Projekt nebude oslovovať len českých divákov, ale bude pripravený i v slovenskej, anglickej, nemeckej a poľskej verzii. Video približuje, ako seriál vzniká i čo divákom ponúkne. Tak si chyťte nosy a pozerajte!:)

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: hovnays

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach